Burgersdijk tennis

Conditie & Voeding

In je beste vorm ooit!

Tennis is een leuke en mooie sport om te beoefenen. Om beter te worden dien je veel te trainen. Op de tennisbaan krijgt je lichaam flink wat te verduren. Door snelle en herhalende bewegingen kunnen blessures of aandoeningen ontstaan. 

Het is dan ook van groot belang om je lichaam in goede conditie te krijgen én te houden. Een goede conditie leidt tot betere prestaties en een optimale balans tussen trainings- en wedstrijdbelasting.

Intenn’s helpt je hierbij!
Intenn’s biedt fysieke tennisbegeleiding aan om blessures te voorkomen en het fysieke aspect binnen tennis te verbeteren. De trainingen worden verzorgd door Wigo Veldhoven. Aandachtspunten binnen de begeleiding zijn:

-          Uithoudingsvermogen
-          Stabiliteit
-          Snelheid
-          Blessurepreventie

Trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden.

Wigo Veldhoven is een fanatieke tennisliefhebber. Hij is werkzaam als fysiotherapeut en op dit moment volgt hij een masteropleiding (manuele therapie en sportfysiotherapie). Ook heeft hij ervaring in het geven van tennisles en het tennis beoefenen op prestatief niveau. Door deze combinatie kent hij niet alleen de werking van het menselijk bewegingsapparaat, maar begrijpt hij ook het tennisspel. Wigo kan met de tennistrainer meedenken om jou als sporter zo goed mogelijk te laten presteren.

Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Stuur een e-mail aan info@burgersdijktennis.nl.

Voeding & Topsport

De juiste voeding voor een topconditie!

De basis voor succesvol sporten is naast een goede training ook je dagelijks voeding. Want voor een topconditie en een optimale prestatie is een juiste voeding van groot belang. 

Tessa Gardien (Vitae Voedingsadviesbureau) is als sportdiëtist betrokken bij Burgersdijk tennis. Als lid van Team Voeding van NOC*NSF staat zij garant voor ervaring en up-to-date kennis op het gebied van voeding en sport.

Tessa heeft workshops op de club maar soms kan het ook zinvol zijn om persoonlijk een afspraak bij haar te maken. Bijvoorbeeld bij:

•      Het optimaliseren van je lichaamssamenstelling
•      Ongewenst gewichtsverlies
•      Het achterblijven van groei
•      Vermoeidheid/ onvoldoende energie
•      Spierpijn langer dan 2 dagen/ slecht herstel van het lichaam
•      Maag- darmklachten (als diarree, buikpijn, misselijkheid, obstipatie)
•      Hoofdpijn/duizeligheid
•      Concentratieproblemen, beverig of trillen
•      Kramp
•      Te laag ijzergehalte
•      Persoonlijke vragen rondom voeding en sport

De kosten worden veelal door de zorgverzekeraar vergoed (onder de 18 jaar à vrij van eigen risico). Bij enkele zorgverzekeraars is een verwijzing van een arts verplicht. Wil je weten wat een sportdiëtist voor jou kan betekenen? Of zou je graag een afspraak willen maken? Bel of stuur een email naar: 06-12392986/ tessa@vitaevoeding.nl

Je bent slechts 5 stappen verwijderd van een tenniscarrière

Online inschrijven

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden
Akkoordakkoord