Burgersdijk tennis

Internationaal Future Burgersdijk tennis Rhijenhof in Den Haag

Burgersdijk tennis gaat in 2018 voor het eerst een ITF Future toernooi organiseren op Sportcentrum de Rhijenhof in Den Haag.Future Burgersdijk tennis Rhijenhof is een
US $15.000 toernooi voor zowel mannen als vrouwen. De nationale en internationale (sub)top komt hiervoor van 2 tot en met 8 juli 2018 naar Den Haag.

Voor veel opkomende tennissers zijn Future toernooien dé springplank naar de wereldtop. Hier staan de Roger Federer en Serena Williams van de toekomst. Voor de ontwikkeling van (opkomende) Nederlandse tennissers zijn Futures in eigen land belangrijk. Spelers doen zo internationale wedstrijdervaring op en verdienen punten voor de wereldranglijst.
Mark Paul Burgersdijk is erg trots dat hij dit toernooi met Burgersdijk tennis gaat organiseren: “We zijn blij dat de KNLTB ons de mogelijkheid biedt om dit toernooi te organiseren. Het past perfect in de ambitie van Burgersdijk tennis in samenwerking met Sportcentrum de Rhijenhof om spelers op te leiden. Daar is dit toernooi uitermate geschikt voor, het biedt talenten de kans om ervaring op te doen. We gaan er met zijn allen een groot feest van maken.”

Future Burgersdijk tennis Rhijenhof vervangt het Future toernooi dat jarenlang in deze periode in Middelburg werd georganiseerd. Door de toevoeging van het toernooi in Den Haag voldoet Nederland weer aan de eis van de Internationale Tennis Federatie (ITF) om minimaal drie Future toernooien achter elkaar te organiseren. Daarmee kunnen deze Futures in Nederland nu blijven bestaan. In week 26 is de Future Tennis Alkmaar, in week 27 de Future Burgersdijk tennis Rhijenhof in Den Haag en week 28 de Amstelveen Future. Het Future toernooi in Breda hoopt op korte termijn ook positief nieuws te brengen voor een heren en dames evenement in week 25.

Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is verheugd dat de KNLTB met Burgersdijk tennis overeenstemming heeft bereikt. “We zijn erg blij dat Mark Paul Burgersdijk het Future toernooi in 2018 gaat organiseren. Wij werken al een aantal jaar heel succesvol samen met Burgersdijk tennis, zij zijn een bovenbouw partner van de KNLTB. Zij hebben al meerdere keren bewezen dat zij goed zijn in het organiseren van toernooien, zoals de Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) en een internationaal jeugdtoernooi categorie 5. Ze zijn een enorm tennisbolwerk met veel ervaring en passie. We kunnen als KNLTB alleen maar toejuichen dat we met dit soort partners mogen samenwerken.”

Je bent slechts 5 stappen verwijderd van een tenniscarrière

Online inschrijven

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden
Akkoordakkoord