Burgersdijk tennis

Burgersdijk tennis wordt KNLTB talent partner

Burgersdijk tennis en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) hebben een partnership gesloten. De tennisschool uit de regio Den Haag, Westland en Rotterdam krijgt een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers van 12 t/m 18 jaar.

De KNLTB heeft als ambitie om tot de 10 beste tennislanden ter wereld te horen. Daarom wordt de jeugdopleiding drastisch gemoderniseerd. De bond wil toe naar een landelijk netwerk van gecertificeerde talent partners voor het opleiden van talentvolle jeugdspelers onder én boven 12 jaar.  Jan Siemerink, Directeur Sportief van de KNLTB, is blij met Burgersdijk tennis als talent partner: “Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio’s worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk. We willen samenwerken met de beste mensen om van Nederland een beter tennisland te maken. Gezien de kennis en ervaring van de coaches en de kwaliteit van de accommodatie gaat de tennisschool hier zeker aan bijdragen.

Samen met vijf andere Nederlandse tennisscholen kwam Burgersdijk tennis het best uit de selectieprocedure en behoort hiermee tot een van de zes talent partners van de tennisbond. 

Een soortgelijke selectieprocedure vindt momenteel ook plaats voor tennisscholen die zich richten op kinderen jonger dan 12 jaar. Siemerink: “Het landelijke netwerk van gecertificeerde opleidingsinstituten bestaat straks uit een klein aantal talent partners voor spelers in de bovenbouw en daaronder ongeveer dertig scholen voor talenten in de onderbouw. De aanwas moet bovendien van onderaf gestimuleerd worden bij de verenigingen met het succesvolle Tenniskids. Hierdoor verbetert de doorstroming van de jongste talenten, waardoor er een bredere topselectie en meer onderlinge concurrentie ontstaat.”

Mark-Paul Burgersdijk, Burgersdijk tennis, “Deze samenwerking met de KNLTB onderstreept de ambitie van Burgersdijk tennis om het toptennis naar een hoger niveau te tillen. Met gepaste trots mag ik zeggen dat de regio Westland/Den Haag al toptennissers als Robin Haase, Thiemo de Bakker, Kiki Bertens en Arantxa Rus heeft voortgebracht”.

In het najaar van 2016 is het landelijk netwerk van gecertificeerde talent partners operationeel.

Je bent slechts 5 stappen verwijderd van een tenniscarrière

Online inschrijven

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden
Akkoordakkoord